Maak een vakantieoord van jouw tuin of balkon met de Ibiza stijl

Maak een vakantieoord van jouw tuin of balkon met de Ibiza stijl

on - onderwerp

Hoewel de lente pas net is begonnen, kijken we nu al uit naar het volgende seizoen. Gezelligheid tijdens lange zomeravonden en heerlijk met je gezicht in de warme zon. Ga je niet op vakantie? Dan creëer je dat heerlijke vakantiegevoel  gewoon in je eigen achtertuin of balkon.

Het maakt niet uit wat voor interieur je hebt, want de Ibiza tuinstijl kun je eigenlijk met iedere woonstijl combineren. Deze zomer trekken we niet voor niets onze woonstijl naar buiten! Als je binnen al voorzien bent van een bohemien interieur is het misschien wat gemakkelijker om je tuin of balkon in te richten. Heb je een andere woonstijl of zelfs meerdere? Des te leuker om dit buiten met wat Ibiza vibes te combineren.

Hoe maak je een Ibiza tuin of balkon?

Iedereen die ooit in Ibiza is geweest kent het heerlijke Ibiza gevoel maar al te goed. En zelfs als je er nog nooit bent geweest, kun je jij je er vast wat bij voorstellen. De Ibiza tuinstijl kan worden omschreven als relaxed, bohemien, mediterraans, zorgeloos en hippie. Bij de gedachte van deze stijl kom je waarschijnlijk al tot rust. Kijk snel mee hoe je deze stijl in jouw tuin of balkon kan verwerken!

1. Creëer een loungehoek

Deze tuinstijl begint bij het zitgedeelte, want een Ibiza tuin of balkon is niet compleet zonder een mooie loungehoek. Als je de ruimte hebt, kies dan voor een grote loungebank en decoreer ‘m met gezellige sierkussens. Met een kleine tuin of balkon kun je uiteraard ook veel kanten op door voor een loungeset te gaan. Als je van natuurlijke materiaal houdt, zou je voor een houten tuinbank kunnen gaan. Wil je er een complete woonkamer van maken? Combineer de loungebank met andere leuke meubels, zoals een hangmat, hangstoel, poef en vloerkleed.

 

Loungehoek in de tuin of op het balkon

Shop hier alle tuinmeubelen

 

3. Planten in de tuin, of op het balkon

Naast een loungehoek zijn planten ook een absolute musthave voor de Ibiza stijl. Hoe meer planten, hoe beter. Je zou voor verschillende planten kunnen gaan, maar ook een paar van dezelfde soort. Hangplanten passen perfect op het balkon, maar kijk ook eens naar stoere cactussen of juist een grote Strelitzia plant voor op het terras. Verspreid de planten door de hele tuin of het balkon, zet ze op de grond neer in een terracotta of taupe plantenpot en wissel ze af met een plantentafel of krukje.

planten

Shop hier alle planten en accessoires

 

3. Een must: terrasoverkapping

Op Ibiza laat de zon zich vaak zien, daarom zijn vrijwel alle terrassen ingericht met een terrasoverkapping. Op deze manier kan je toch even ontsnappen aan die felle zon. Nu zal de zon in Nederland niet wekenlang schijnen, maar als ‘ie eenmaal tevoorschijn komt, kan het na een lange tijd toch best heet worden. Een parasol of schaduwdoek komt dan erg van pas!

Shop hier terrasoverkappingen en parasols

 

4. Heel veel rotan

Wat je ook vaak tegenkomt op Ibiza: rotan meubels en accessoires. Misschien heb je thuis wel een paar gevlochten manden staan waar je spullen in opbergt, juist dit prachtige materiaal geeft jouw tuin of balkon een tropische en exotische sfeer. Rotan is momenteel heel trendy en hangstoelen gemaakt van dit materiaal zijn bijvoorbeeld erg populair. Maar je kunt ook denken aan tuinstoelen, banken, tafels, lantaarns en diverse wandobjecten.

Shop hier alle rotan items

 

5. Boho verlichting

Op een warme, zomerse dag is het vanzelfsprekend om lekker lang buiten te blijven. Hier hoort natuurlijk wel goede verlichting bij voor wanneer het donker wordt. Verlichting die bij een Ibiza tuinstijl past is bijvoorbeeld een lichtslinger, die je diagonaal in de tuin of aan de balustrade van het balkon zou kunnen hangen. Combineer dit met sfeervolle lantaarns, lampionnen en kaarsen voor het ultieme boho effect.

Shop hier alle buitenverlichting

 

6. Maak het af met een vloerkleed

In jouw Ibiza tuin of balkon mag een vloerkleed natuurlijk niet ontbreken, want ook buiten zijn vloerkleden ideaal en maken ze de ruimte helemaal af. Ga voor een klein rond vloerkleed gemaakt van jute of juist een vierkant kleed in een felle kleur. Met een vloerkleed geef je net wat extra sfeer aan de veranda of onder de overkapping. Combineer het buitenkleed met de loungehoek en zorg ervoor dat het samen een geheel wordt.

Shop hier alle buitenvloerkleden

 

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier al onze producten die voor tuin en het balkon geschikt zijn.