Japandi trend: Met deze 4 items creëer jij een oase van rust in je tuin of balkon

Japandi trend: Met deze 4 items creëer jij een oase van rust in je tuin of balkon

on - onderwerp

Het voorjaar staat voor de deur: tijd om jouw tuin of balkon lente-proof te maken. Woonstijlen mixen kan binnen, maar buiten net zo goed. De Japanse en Scandinavische woonstijl is helemaal trendy dit voorjaar en de combinatie van deze twee totaal verschillende stijlen, maakt de sfeer juist uniek en perfect. 

Benieuwd hoe je de Japandi-trend naar je tuin of balkon haalt? Wij hebben een aantal ideeën voor je, zodat jij helemaal in de Japandi vibe komt. Nog even en jouw tuin of balkon is een oase van rust.

 

Wat kenmerkt Japandi?

In een Scandinavisch interieur zie je veel lichte kleuren, zoals wit en beige, die rust en ruimte uitstralen. De Japanse woonstijl herken je vooral aan de donkere elementen. Denk bijvoorbeeld aan zwart rotan en andere donkere accessoires in verschillende vormen. Als je deze twee verschillende stijlen met elkaar combineert, krijg je een Japandi stijl. Waarom deze stijlen zo goed samengaan? Ze stralen kalmte uit. En dat is precies wat je wil voor jouw oase van rust.

 

1. Licht en donker contrast met een loungeset

Een donkere en lichte kleur gaan perfect samen en versterken elkaar. Maar hoe creëer je nu het juiste contrast? Heel simpel: een donkere loungeset met licht gekleurde kussens of een lichte tuinset met donkere kussens. De Japandi stijl is heel minimalistisch. Hierdoor is het heel gemakkelijk om jouw tuin of balkon aan deze stijl aan te passen. 

scandinavische japanse stijl

Shop hier alle loungesets en hier alle tuinsets

 

2. Kies bewust voor accessoires

Als je veel lichte kleuren in je tuin hebt, kan je in een handomdraai een Japandi tuinstijl creëren door er donkere elementen aan toe te voegen. Mocht je geen fan zijn van de kleur zwart, kom je ook een heel eind met de donkere kleuren groen, grijs en bruin. Kies bijvoorbeeld voor een donkerbruine lantaarn voor op tafel of schaf een buitentapijt aan. Zo breng je op een makkelijke manier wat kleur in je tuin. 

Shop hier alle accessoires

3. Ga voor hoekige of juist ronde vormen

Een vorm zegt heel wat in jouw interieur, dus ook in de tuin of op het balkon. Heb je een vierkante tuintafel in de Scandinavische stijl? Combineer die dan eens met ronde zwarte tuinstoelen. Ook typerend voor de Japandi stijl: meerdere gelijke vormen met elkaar combineren van zowel de Japanse stijl als de Scandinavische, zoals ronde bijzettafels of plantenbakken. Je kan dus gemakkelijk verder kijken dan meubels!

Shop hier alle verschillende meubels

 

4. Niet vergeten: materialen mixen

Naast de combinatie van verschillende kleuren en vormen, horen natuurlijke materialen ook in deze prachtige stijl. Je weet waarschijnlijk al dat hout een erg belangrijke rol speelt in de Scandinavische woonstijl. Of het nu gaat om wit hout, lichtgrijs of lichtbruin, deze verschillende kleuren hout zijn heel typerend voor de minimalistische stijl uit het noorden. Hier hoeven we alleen nog maar de Japanse donkere houttinten aan toe te voegen en dan heb je Japandisch! Meer hout toevoegen aan je tuin of balkon dus, dan zit je met deze trend altijd goed. Gelukkig zit hout overal in én kun je dit heel goed combineren. Ga bijvoorbeeld voor een witte eettafel en donkere stoelen of twee rotan stoelen met een donkere bijzettafel. Met deze stijl kan je blijven combineren!

rotan stoel

Shop hier Japandi materialen