Staat er binnenkort bij jou thuis een diner op de planning? Of wil je altijd jouw eettafel op een mooie manier presenteren? Wij delen een aantal tips die jou een handje kunnen helpen!
1. Begin bij de basis
2. Servies
Heb je diverse gangen op het menu staan? Serveer de gerechten op verschillende manieren. Kies bijvoorbeeld om het voorgerecht in een glas te serveren en het hoofdgerecht in een diepe schaal of op een plat bord. Wil je een beetje leven op tafel zetten? Ga dan voor een mix van diverse materialen, vormen en kleuren.
3. Bestek
Kies voor bestek dat mooi bij elkaar past. Plaats het bestek buiten naar binnen, van voorgerecht naar hoofdgerecht. De vorken komen aan de linkerkant van het bord en de lepels en messen aan de rechterkant. Heb je een dessertlepel? Plaats deze aan de bovenkant van het bord!
4. Glaswerk
Op de eettafel zet je standaard één wijnglas voor het hoofdgerecht en één waterglas. Vergeet niet om van te voren al het glaswerk schoon te poetsen en een karaf water klaar te zetten.
SHOP ONZE PRODUCTEN VOOR KOKEN & TAFELEN
5. Aankleding
Voor de aankleding kun je diverse decoratie elementen gebruiken. Wees hier creatief in! Speel bijvoorbeeld in op een thema, seizoen of jouw kleurenpalet. Om hoogteverschil op tafel te creëren kun je ervoor kiezen om kaarsen en bloemen op tafel te zetten.
6. Finishing touches
Maak de tafel af met een persoonlijk touch. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijk naambordje of maak een menukaart die je op het bord kunt leggen.