5x makkelijke kamerplanten

5x makkelijke kamerplanten

on - onderwerp

Wij zijn gek op planten en zijn van mening dat een interieur niet compleet is zonder tenminste één kamerplant. Met het aanschaffen van een kamerplant breng je namelijk gemakkelijk meer sfeer en gezelligheid in huis. Het verwerken van de plant in jouw interieur is super easy, maar het in leven houden is voor sommigen een ander verhaal… Ben jij net als wij verliefd op kamerplanten, maar ontbreken de groene vingers? Lees dan snel verder, want wij hebben 5 makkelijke kamerplanten voor je op een rijtje gezet!

1. Aloë Vera

Aloë Vera, wij zijn fan! En dan niet alleen als ingrediënt van onze shampoo of gezichtscrème, maar ook als plant in de woonkamer. De bladeren van de plant kunnen water opslaan, waardoor ze weken zonder water kunnen. Ook wat betreft standplaats heeft Aloë Vera niet echt eisen, dat is nog eens makkelijk!  

Aloë Vera - NADUVI

SHOP HIER DE ALOË VERA

2. Monstera 

Deze plant wordt ook wel de gatenplant genoemd en is één van de meest populaire kamerplanten. De trendy plant heeft niet bijzonder veel water nodig, maar vindt het wel fijn als de grond continu vochtig is. Niet te vochtig, dus stop af en toe je vinger in de potgrond om te checken of de grond niet te nat is. Zet de plant daarnaast niet in direct zonlicht en hij is helemaal happy! Let wel op, de plant is giftig voor huisdieren.

Monstera - NADUVI

SHOP HIER DE MONSTERA

3. Ananasplant

Deze plant staat niet alleen heel gezellig, maar is ook een remedie tegen snurken! Hij produceert ’s nachts zuurstof, waardoor de luchtwegen verwijden en jij lekker door kan slapen. Geef de plant een licht plekje in je slaapkamer en eens per week een beetje water en hij zal nog lang een bijdrage leveren aan een goede nachtrust. Houd er wel rekening mee dat de ananas na ongeveer 3 maanden van het plantje afvalt, omdat deze dan rijp is.

Ananasplant - NADUVI

SHOP HIER DE ANANASPLANT

4. Calathea

De Calathea heeft iets meer water nodig dan de andere planten in dit rijtje, maar omdat het zo’n beauty is, kunnen we het niet laten om hem er toch in te zetten! Zet de plant niet in direct zonlicht en geef twee keer per week water en hij is helemaal tevreden.  

Calathea NADUVI SHOP HIER DE CALATHEA

5. Cactus

Deze plant kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. De cactus is de gemakkelijkste kamerplant op het gebied van onderhoud. Zet de plant op een zo licht mogelijke plek en geef eens in de 4 weken een scheut water. That’s it! Dat moet zelfs jou wel lukken toch? 

Meer kamerplanten zien? 

ONTDEK HIER