Tuintips en inspiratie: dit zijn dé tuintrends van 2021

Tuintips en inspiratie: dit zijn dé tuintrends van 2021

on - onderwerp

Door de komst van het coronavirus spenderen wij meer tijd thuis dan normaal. Natuurlijk vervelend, maar wel de ideale tijd om te klussen in de tuin. Wij hebben de belangrijkste tuintrends van 2021 voor je op een rijtje gezet, zodat jij straks in stijl kan genieten van de hogere temperaturen!

1. Human Touch 

Warme kleuren en imperfecte organische vormen, oftewel; Human Touch is één van de trends in 2021. Breng deze stijl naar je tuin of balkon door rijkbloeiende planten met exotische vormen in huis te halen. Imperfecte structuren met ribbels, plooien en rimpels worden bij human touch juíst als perfect gezien. Als jij voor planten kiest met aarde- en huidtinten, roze, bruin, oranje of roodtinten voldoe jij helemaal aan deze trend. Goede voorbeelden van planten die je kan gebruiken zijn onder andere celosia en het purperklokje.

2. Tuin als tweede woonkamer

Wij dromen van een vakantie naar de andere kant van de wereld, maar het zit er dik in dat wij in 2021 vooral vakantie in eigen tuin gaan vieren. Nu we veel tijd in de tuin spenderen willen wij de gemakken van binnen mee naar buiten nemen. En met ons vele anderen, zo kiezen steeds meer Nederlanders voor een tuin als verlenging van de woonkamer. Bij deze trend creëer je een natuurlijke flow door de binnen- en buitenruimte op elkaar af te stemmen. Maak de buitenruimte net zo comfortabel als de woonkamer, denk hierbij aan comfortabele meubels, een buitenkeuken en bijvoorbeeld een vloerkleed. Ook tijdens een regenbui willen wij kunnen genieten van de outdoor woonkamer. Het zal je dan ook niet verbazen dat een beschutte plek in de tuin, zoals bijvoorbeeld een veranda dit jaar ontzettend populair is! 

Tuintrends 2021 - NADUVI
SHOP HIER 

3. Connectie met de natuur

Steeds meer mensen trekken de natuur in om even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Natuur zorgt voor rust en ontspanning en geef je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Het is dan ook niet gek dat wij in 2021 de natuur nog dichter naar ons toe willen halen. Ruil het steen en beton in jouw tuin om voor planten, bloemen en wildgroei en geniet optimaal van jouw connectie met de natuur. Ook de bijen, hommels en vlinders zullen je dankbaar zijn!

Tuintrends 2021

4. Bohemien stijl 

Creëer het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin met bohemien! Bohemien is een exotische stijl waar alles kan en mag. Ondanks de bohemien stijl niet aan regels doet, is het gebruik van warme, aardse kleuren gebruikelijk en staat het gebruik van natuurlijke materialen als bamboe en rotan centraal. Deze trend is dus perfect te combineren met human touch en de natuurlijke tuin!

Vloerkussen SeagrassSHOP HIER 

Meer tuin en balkon inspiratie opdoen?

ONTDEK HIER