Kleine aanpassingen, groot verschil - 5 Feng Shui tips voor een positieve energie in huis

Kleine aanpassingen, groot verschil - 5 Feng Shui tips voor een positieve energie in huis

on - onderwerp

Na een lange werkweek is er niets zo fijn als thuis zijn. Het hebben van een fijne leefomgeving is daarbij dan wel belangrijk. Het gebruik van Feng Shui kan je hierbij helpen. Bij Feng Shui wordt het interieur zo ingericht dat het rust en een positieve energie creëert. Je hele huis omgooien is hiervoor niet nodig, want met deze 5 eenvoudige tips kom je al een heel eind!

1. Kamerplanten

Plantentafel Leaf

SHOP HIER ALLE PLANTEN

Ga voor een paar mooie kamerplanten! Bij Feng Shui spelen 5 elementen een grote rol. Dit zijn: water, hout, vuur, aarde en metaal. Nu denk je misschien dat het toevoegen van een kamerplant invloed heeft op het element aarde, maar dit is niet het geval. Planten vallen namelijk onder het hout element, omdat een kamerplant deels uit hout bestaat. Feng Shui associeert dit met gezondheid, groei, vooruitgang en familiegeluk. Welke kamerplant je uitkiest maakt niet uit, als ze maar in een mooie pot staan! 

2. Kussens en plaids 

Mekong Nights Plaid

SHOP HIER KUSSENS & PLAIDS

Naast planten kunnen ook kussens en plaids niet missen in jouw Feng Shui inrichting. Het toevoegen van nieuwe kussens en plaids is een kleine aanpassing, maar wel effectief. Zo zijn woningen met zachte, warme plekjes uitnodigend en dit heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Let wel op: te veel kussens kunnen rommelig ogen en juist zorgen voor een negatieve energie.

3. Geuren 

Aromatherapy - Oudh

SHOP HIER GEURKAARSEN & GEURSTOKJES

Bij Feng Shui draait het niet alleen om inrichting. Zo kunnen geuren ook effect hebben op onze stemming, gevoelens en emoties. Bepaalde geuren zorgen voor een aangename sfeer, waardoor we ons ontspannen en goed voelen. Het gebruik van geurkaarsen of geurstokjes kan een unieke sfeer creëren, die waarde toevoegt aan jouw leefomgeving.

4. Licht 

Hanglamp Komodo

SHOP HIER VERLICHTING

Het doel van Feng Shui is het creëren van een evenwichtige stroming van Chi. Een lichte leefomgeving is hier een belangrijk onderdeel van, want een donkere ruimte kan de balans verstoren. Natuurlijk licht is het meest effectief, maar bij een gebrek aan ramen kunnen ook lampen zorgen dat de balans wordt hersteld. Lampen dragen bij aan een positieve energie, maar ze creëren ook gezelligheid!

5. Wanddecoratie

Mañana Mañana - Bloemenzee Mañana Mañana - Bloemenzee

SHOP HIER ALLE WANDDECORATIE

Decoraties aan de muur leveren een belangrijke bijdrage aan het creëren van een goede sfeer in huis. Wij raden je aan te kiezen voor een poster of schilderij met bloemen, dieren of bomen, aangezien juist deze elementen voor stimulerende energie zorgen. Bekijk ter inspiratie de bovenstaande posters!

Meer Feng Shui producten zien? 

ONTDEK NU