De vloerkleden trends van 2022

De vloerkleden trends van 2022

on - onderwerp

Een vloerkleed is een prachtige toevoeging aan je interieur. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, dus voor ieder interieur is er wel een passend vloerkleed te vinden. Ben je benieuwd welke vloerkleden we dit jaar veel terug gaan zien? We hebben de vloerkleden trends van 2022 voor je op een rijtje gezet!

1. Vintage look

Deze trend zien we al een lange tijd voorbij komen en ook in 2022 kunnen we er geen genoeg van krijgen. Vintage kleden zien we tegenwoordig niet alleen terug in klassieke interieurs, maar in alle woonstijlen. Ze zijn tijdloos, stijlvol en brengen een hoop warmte met zich mee. 


Shop hier alle vintage vloerkleden

2. Zigzag patroon

Ook gaan we ruitjes weer volop terugzien dit jaar. Deze minimalistische vloerkleden hebben een prachtig lijnenspel, waardoor ze de aandacht trekken in iedere ruimte. Ga voor een druk patroon of kies juist voor een rustiger vloerkleed. 

Shop hier alle vloerkleden met een patroon

3. Ronde vloerkleden

Dit jaar zien we ronde vormen overal terugkomen: in woonaccessoires en tafels, maar ook zeker in vloerkleden. Door te werken met contrasten, zoals een rond vloerkleed met een rechthoekige bank, ontstaat er een speels en ruimtelijk effect in je interieur. Dit vloerkleed gemaakt van palmtouw straalt een oase van rust uit in je ruimte. 

Shop hier alle ronde vloerkleden

4. Wollen vloerkleden

Een wollen vloerkleed is heerlijk zacht en zorgt voor een warme sfeer in je interieur. Dit zachte vloerkleed heeft een tijdloos karakter en is vooral een mooie toevoeging aan een landelijk of modern interieur. 

Shop hier alle wollen vloerkleden

 

5. Vloerkleden layeren

Vloerkleden layeren is helemaal in! Bij deze trend worden verschillende vloerkleden met elkaar gecombineerd, waardoor er een speels effect ontstaat. Zo kun je verschillende vormen layeren, zoals een rechthoekig vloerkleed met een rond vloerkleed. Of combineer een wollen kleed met een jute vloerkleed. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Shop hier alle vloerkleden