5 tips voor het inrichten van een natuurlijke kinderkamer

5 tips voor het inrichten van een natuurlijke kinderkamer

on - onderwerp

Het inrichten van een kinderkamer is ontzettend leuk, maar kan ook lastig zijn. Zo moet je bijvoorbeeld voorkomen dat je kindje te veel prikkels krijgt. In deze blog geven wij 5 tips over het gebruik van natuurlijke materialen in de kinderkamer om zo een rustgevend interieur te creëeren. 

1. Rustige en natuurlijke kleuren 

Een van de eerste stappen bij het stylen van de kinderkamer is het kiezen van de muurverf. Wij raden je aan om te kiezen voor aardetinten zoals beige, crèmekleurige, grijze en witte tonen. Wil je iets opvallenders dan alleen aardetinten? Combineer het dan met pasteltinten!

NADUVI

2. Natuurlijke materialen 

Zowel in de meubels als, in de accessoires kan jij je hier helemaal in laten gaan! Denk hierbij aan een rotan wiegje, een houten commode, rieten opbergmanden en een leuk rotan vloerkleed. Wat super handig is, is dat rotan makkelijk te combineren is met allerlei verschillende materialen.

NADUVI - RotanSHOP HIER

3. Planten

In een natuurlijke kinderkamer zijn planten een echte must! Groene kamerplanten staan niet alleen prachtig bij alle natuurlijke materialen, maar zijn ook nog eens goed voor de gezondheid van je kleintje. Echter zijn sommige planten giftig, dus check dit eerst even voor jij je helemaal laat gaan. Maak het jezelf daarnaast niet te lastig en kies voor makkelijk te onderhouden planten.

Planten - NADUVI
SHOP HIER 

4. Spiegels

Door spiegels op te hangen in de kamer van jouw kleintje creëer je een ruimtelijk effect. Ook dit geeft een rustgevende look aan de kinderkamer.

Spiegels - NADUVI
SHOP HIER

5. Kussentjes en dekentjes 

Maak de kinderkamer af met knusse kussentjes en leuke dekentjes. Als je de kinderkamer verder redelijk neutraal houdt, kan jij je best laten gaan in het gebruik van vrolijke kleuren.

Kussens - NADUVISHOP HIER

Meer natuurlijke materialen zien? Ontdek hier